METALOPLASTIE

Ce poate fi mai frumos decât să vezi ca din mâinile tale ia naştere ceva, mai întâi nedefinit, iar apoi din ce în ce mai clar, până când ai în faţă ceea ce ţi-ai dorit? Te aşteptăm cu drag la activităţile desfăşurate de clubul nostru! Vei găsi mereu o mână întinsă care te va purta pe ţărâmurile copilăriei fericite.

Cond. Cerc prof. Ilian Ioan

CULTURA SI CIVILIZATIE ENGLEZA

Cercul de Cultură şi civilizaţie engleză îţi oferă posibilitatea de a-ţi îmbunătăţii cunoşţinţele de limba engleză şi o incursiune în spaţiul, cultura şi civilizaţia anglo-saxonă. Dacă îţi doreşti să întălneşti alţi elevi pasionaţi de limba engleză acesta este cercul potrivit pentru tine.

Cond. Cerc prof. Anna Krisztina Zilinszki


ARTA FOTOGRAFICA

Obiectivul acestui cerc este să sprijine cât mai mulţi tineri pasionați de arta fotografică, să-i îndrume si să-i pregătească pe cei ce vor să descopere tainele fotografiei.

Cond. Cerc prof Anna Krisztina Zilinszki


ETNOGRAFIE/ FOLCLOR

Activitatea se dorește o prelungire a activităţii din şcoală şi are drept scop cultivarea respectului pentru creaţia autentică, a datoriei pentru conservarea şi promovarea valorilor tradiţionale. Formarea unei culturi populare şi conştientizarea apartenenţei la aceasta cultura constituie obiectivul principal, care permite o abordare intelectuală a elementelor etnografice şi folcloric de din ţara noastră, precum şi a celor locale prin participarea la viaţa culturală a comunităţii.

Cond. Cerc prof Lenuţa Roşu


MUZEOLOGIE

Cercul de muzeologie oferă copiilor oportunităţipentru conştientizarea apartenenţei lor la spaţiul cultural şi istoric, prin cunoaşterea unor momente istorice şi date diverse privind originea şi vechimea poporului din care provin originea şi vechimea locului natal.

Cond. Cerc prof. Raţ Adriana


PROTECTIA MEDIULUI

În cadrul cercului de Protectia Mediului se studiază legislaţia în vigoare privind protectia mediului, se popularizează în rândul copiilor plantele şi animalele ocrotite din judeţ dar şi din ţară, se formează prin educaţie o conduită adecvată problematicii mediului înconjurător, se încearcă sensibilizarea opiniei publice prin intermediul copiilor asupra neregulilor în gestionarea resurselor naturale şi asupra diverselor accidente ecologice apărute.

Cond. Cerc prof. Raţ Adriana


TENIS DE MASA

Tenisul de masă este unul din sporturile cele mai raspândite în rândurile elevilor. Prin specificul lui este un joc sportiv ,,de sală" ceea ce face posibilă practicarea lui pe tot parcursul anului indiferent de starea vremii.

Cond. Cerc prof Ilian Ioan


METEOROLOGIE

Acest curs de meteorologie se adresează elevilor şi se doreşte a fi un sprijin real pentru cei care îşi pun întrebări despre unele fenomene naturale şi care vor să investigheze, să aprofundeze şi să aplice practic cunoştinţele dobândite. Cursul vine în completarea cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de fizică, de geografie sau cunoaşterea mediului. El are ca scop principal formarea şi dezvoltarea capacităţii de investigare a unor fenomene naturale. Opţionalul porneşte de la premiza că cea mai eficientă învăţare este cea practică, fapt pentru care o parte din activităţile propuse se vor desfăşura în cercul Palatului Copiilor Mureş, pe ateliere de lucru sau staţia meteo a oraşului. Se pune accentul pe complementaritate, pe adaptarea metodelor la condiţiile specifice de lucru, pe îmbunătaţirea comunicării în cadrul grupurilor de lucru, pe dezvoltarea spiritului de echipă.

Disciplina "Meteorologie" dezvoltă cunoştinţele necesare înţelegerii fenomenelor meteo şi a modului în care acestea influenţează activitatea specialiştilor. Cursul (teoretic şi practic) permite înţelegerea meteorologiei, ştiinţa care studiază atmosfera, precum şi legile fizice după care se desfăşoară întreaga complexitate de fenomene ce au loc în cuprinsul acesteia. Acest curs este un material care prezintă din punct de vedere ştiinţific legile ce determină evoluţia vremii, cu toate implicaţiile ce decurg din aceasta pentru activitatea umană.

Cond. Cerc prof. Molnar Annamaria


KARTING

Febra pe patru roti a inceput usor, usor sa atinga si copiii (elevii). La cursurile teoretice copiii vor invata notiuni generale de educatie rutiera (semne si indicatoare rutiere), despre mecanica: anexele si componentele motorului, functionare, intretinere si reparatii; de asemenea, vor studia despre constructia masinilor.

Cond. Cerc prof. Ilian Ioan