Medalii de aur la judo - Palatul Copiilor Tîrgu Mureș își îmbogăţește palmaresul

La finele săptămânii trecute s-a desfăşurat la Sibiu, Finala Campionatului Naţional de Judo, categoria de vârstă U14, pentru sportivii născuţi în anii 2002-2003. La acest eveniment, sportivii de la Hikaritori – Palatul Copiilor Tîrgu Mureş au avut o evoluţie excelentă, munca lor fiind încununată cu succes, respectiv cu medalii.

Astfel, cei trei sportivi calificaţi în această etapă, din Euroregiunea VII s-au clasificat după cum urmează: la individual, Darida Blanka a obţinut medalie de bronz, Beres Vince locul 5, iar la echipe Darida Blanka şi Csiki Tamara Bernadette au obţinut medalie de aur. Palmaresul clubului astfel sa îmbogăţit cu o medalie de bronz la individual şi 2 medalii de aur pe echipe.

Departamentul relaţii cu mass-media

Tîrgu Mureş
09.06.2015

Ataşamente:
Descarcă acest fișier (Comunicat_de_presa_Judo.doc)Comunicat_de_presa_Judo.doc58 Kb

Festivalul Național al Fanfarelor Școlare "Pe ritmuri de fanfară", ediția a IX-a

invitatie-Festivalul-Fanfarelor-Scolare2015

În perioada 5-7 iunie, în localitatea Tîrgu Mureş se va desfăşura cea de-a noua ediţie a Festivalului naţional al fanfarelor şcolare "Pe ritmuri de fanfară", în organizarea Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, respectiv Palatului Copiilor Tîrgu Mureş cu sprijinul Consiliul Judeţean Mureş şi Primăriei Tîrgu Mureş.

Ediţia din acest an se va desfăşura pe Platoul din faţa Teatrului Naţional deschiderea festivă fiind programată sâmbătă, 6 iunie de la ora 15.30, concertele formaţiilor participante se vor desfăşura între orele 16.00 şi 19.00. Festivalul fanfarelor va găzdui formaţii din judeţele: Harghita, Covasna, Sibiu, Alba, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Vâlcea şi Mureş. Formaţiile vor cânta muzică de promenadă, jazz, marşuri, prelucrări folclorice sau muzică uşoară. Se aşteaptă ca numărul participanţilor în festival să depăşească numărul de 250.

Cei care se vor afla vineri sera, de la ora 18.30 în Piaţa Teatrului vor putea să urmărească mini-concerte ale formaţiilor participante, ca un preambul a ceea ce se va desfăşura ulterior.

Departamentul relaţii cu mass-media

Tîrgu Mureş
04.06.2015

afis festivalul national al fanfarelor scolare 2015

Teatrul pentru copii premiat la Alba Iulia

La sfârşitul săptămânii trecute, în localitatea Alba Iulia s-a desfăşurat cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional “Zilele teatrului pentru copii Lucian Blaga”, în organizarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratului Şcolar Alba şi a Palatului Copiilor Alba Iulia.

Palatul Copiilor Tîrgu Mureş a fost reprezentat prin cercurile de teatru, de două trupe: “Dicentis” din Tîrgu Mureş, coordonată de către prof. Iolanda Cătinean (clasele IX-XII) şi Trupa de teatru “Dreams” din Sighişoara (clasele V-VIII), coordonată de către prof. Şoneriu Mihai Marcel. Ambele reprezentante ale Palatului Copiilor Tîrgu Mureş au fost răsplătite cu Premiul I în cadrul concursului.

Echipajul târgumureşean s-a întors cu un premiu special pentru scenariul piesei “Nunta”, acesta fiind semnat de către Iolanda Cătinean. În plus elevii: Gorea Raul şi Golea Marcela au fost răsplătiţi cu premii speciale pentru interpretare.

Trupa „Dreams” din Sighişoara s-a ales şi cu premii speciale de interpretare pentru elevii: Şandor Mihai, Szakacs Alexandra şi Freman Gloria.

În cadrul evenimentului au fost prezente în concurs trupe de teatru din judeţele Alba, Vâlcea, Bistriţa Năsăud, Braşov, Brăila, Giurgiu, Botoşani, Iaşi şi Mureş.

 

 

Departamentul relaţii cu mass-media

Tîrgu Mureş
25.05.2015

Imprimanta 3D a obţinut Trofeul la Festivalul Naţional al Știinţei

Sâmbătă, 16 mai 2015 s-a desfăşurat în localitatea Zalău, cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional al Ştiinţei, în organizarea Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Este pentru al patrulea an consecutiv, când o echipă a Palatului Copiilor Tîrgu Mureş, respectiv Cercul de Construcţii electronice, coordonat de prof. Horea Graur, participă la acest eveniment, iar de la această ediţie s-au întors cu Trofeul festivalului la categoria de vârstă, respectiv clasele IX –XII, prezentând lucrarea Imprimanta 3D. Echipa mureşeană a fost formată din elevii Kaiser Robert şi Vlad Sângeorzan.

În cadrul competiţiei au participat aproximativ 600 de copii, din judeţele Cluj, Mureş, Tulcea, Vâlcea şi Sălaj.

Departamentul relații cu mass-media

Tîrgu Mureş
18.05.2015

Festivalul Internațional "Ghiocelul de Argint"

În perioada 17-19 aprilie, la Teatrul „Ioan Slavici” din Arad s-a desfăşurat cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Ghiocelul de Argint”. Palatul Copilor Tîrgu Mureş a fost reprezentat de către cercurile de dans clasic, balet şi canto, cercuri coordonate de către profesorii: Marius Belean, Denisa Badea şi Eliza Bucur. Echipa mureşeană s-a întors cu trofee şi premii importante, drept rezultat al săptămânilor de muncă şi exersare.

Trupa de dans „Fantasy”, coordonată de Marius Belean a câştigat următoarele premii:

-          Locul II – secţiunea Standard

-          Locul I – secţiunea Fantezie coregrafică

Trupa de balet „Attitude”, coordonată de către Denisa Badea, s-a întors cu următoarele premii:

-          Locul II – Fantezie coregrafică

-          Locul I – Dans de caracter – spaniol

În ceea ce priveşte secţiunea Muzică uşoară, concurenţii mureşeni îndrumaţi de Eliza Bucur s-au întors cu următoarele premii, în funcţie de categoria de vârstă:

-          4-5 ani: Joo Coman Maria - Trofeu

-          6-7 ani: Alexia Oprea – Trofeu

                   Sorana Fărcaş – Premiul II

-          8-9 ani: Tonalt David – Premiul I

-          10-11 ani: Vasiu Andreea – Premiul I

                       Moldovan Andra - Menţiune

                       Moldovan Andra şi Vasiu Andreea (duet) – Locul I

-          14-15 ani: Sabău Paula – Trofeu

-          16-19 ani: Blaga Annamaria – Premiul I

                       Cosmin Bocicor – Menţiune.

Departamentul comunicare mass-media

Tîrgu Mureş
20.04.2015

Pagina 10 din 15

Contact

Adresă: B-dul 1 Decembrie 1918, nr.93, Mun. Tîrgu-Mureş, judeţul Mureş

Telefon: 0265-261009, 0265-264321

E-mail: office[at]palatulcopiilormures.ro, pctgmures[at]yahoo.ro

facebook