Preselecţii pentru Mamaia Copiilor

Palatul Copiilor Tîrgu Mureş va găzdui vineri, 15 martie, începând cu ora 11.00, preselecţia zonală în vederea desfăşurării Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare "Mamaia Copiilor", ediţia a XIII –a.

Cei interesaţi de acest concurs destinat tinerelor talente, trebuie să ştie faptul că la preselecţia zonală, secţiunea de interpretare, concurenţii individuali trebuie să prezinte două melodii de muzică uşoară românească, în format .wav pe un suport CD audio. Pentru grupurile mici, regulamentul prevede un colaj de muzică uşoară românească cu o durată maximă de 3.30 minute. Grupurile mai mari prezintă un show de muzică românească cu durata maximă de 6 minute, precum si un DVD de prezentare a momentului în primă audiţie, pe care urmează să îl prezinte în festival. Acompaniamentul trebuie realizat pe negativ orchestral, înregistrat pe CD. Materialele video trebuie transmise pe adresa S.C. "Euroconcert" SRL C.P. 88 O.P. 1 Constanţa, până la data de 12 mai 2013. Doritorii de a participa la etapa zonală de preselecţie se pot prezenta la oricare centru zonal, indiferent de localitatea în care domiciliază. Pentru Secţiunea de Interpretare se pot prezenta solişti individuali pentru cele 4 grupe de vârstă ( 4-6, 7-9, 10-12, 13-15 ani), grupuri mici formate din 2-6 componenţi precum şi grupuri mari formate din 8-20 componenţi. Pentru Secţiunea de Creaţie se prezintă melodii în primă audiţie cu o durată maximă de 3 minute/3.min.30' în conformitate cu regulamentul, realizate de creatori profesionişti sau amatori. Detalii despre regulamentul de participare pot fi obţinute şi de pe pagina web www.mamaiacopiilor.ro.

Palatul Copiilor Tîrgu Mureş a anunţat că va participa cu solişti şi un grup vocal format din elevi ce frecventează Cercul de canto, coordonat de către profesorii Eliza Parpalea şi Marian Someşan. Astfel la preselecţie - secţiunea interpretare - vor participa: Denisa Căluşer, Carmina Cotfas, Raluca Ciumaş şi Mara Petrea, precum şi un grup vocal care va interpreta în premieră o piesă compusă de Sergiu Socaciu.

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare "Mamaia Copiilor", organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Consiliul Judeţean Constanta, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Asociaţia Culturală "MAMAIA COPIILOR" şi SC "Euroconcert" SRL, se va desfăşura în perioada 8-14 iulie 2013, iar finala va avea loc în perioada 11-14 iulie 2013.Direcțiunea

Contact

Adresă: B-dul 1 Decembrie 1918, nr.93, Mun. Tîrgu-Mureş, judeţul Mureş

Telefon: 0265-261009, 0265-264321

E-mail: office[at]palatulcopiilormures.ro, pctgmures[at]yahoo.ro

facebook