Meteorologie

se incarca...

Acest curs de meteorologie se adresează elevilor şi se doreşte a fi un sprijin real pentru cei care îşi pun întrebări despre unele fenomene naturale şi care vor să investigheze, să aprofundeze şi să aplice practic cunoştinţele dobândite. Cursul vine în completarea cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de fizică, de geografie sau cunoaşterea mediului. El are ca scop principal formarea şi dezvoltarea capacităţii de investigare a unor fenomene naturale. Opţionalul porneşte de la premiza că cea mai eficientă învăţare este cea practică, fapt pentru care o parte din activităţile propuse se vor desfăşura în cercul Palatului Copiilor Mureş, pe ateliere de lucru sau staţia meteo a oraşului. Se pune accentul pe complementaritate, pe adaptarea metodelor la condiţiile specifice de lucru, pe îmbunătaţirea comunicării în cadrul grupurilor de lucru, pe dezvoltarea spiritului de echipă.

Disciplina "Meteorologie" dezvoltă cunoştinţele necesare înţelegerii fenomenelor meteo şi a modului în care acestea influenţează activitatea specialiştilor. Cursul (teoretic şi practic) permite înţelegerea meteorologiei, ştiinţa care studiază atmosfera, precum şi legile fizice după care se desfăşoară întreaga complexitate de fenomene ce au loc în cuprinsul acesteia. Acest curs este un material care prezintă din punct de vedere ştiinţific legile ce determină evoluţia vremii, cu toate implicaţiile ce decurg din aceasta pentru activitatea umană.

Grupa Astronomie

Palatul Copiilor Tîrgu Mureș propune copiilor și elevilor interesați de lumea în care trăiesc, un curs de astronomie generală, bazat pe observații și cunoștințe noi din vastul Univers. Ideea unui astfel de curs vine în sprijinul celor care doresc să afle mai multe despre planeta care ne găzduiește, dar și despre vecinii noștri: Marte, Venus, Saturn și nu în ultimul rând, despre acela care ne asigură viața pe Terra, Soarele.

Învățământul formal satisface doar o mică parte din ceea ce se numește curiozitate astronomică, în fapt, Astronomia nu este altceva decât un amalgam de științe exacte: fizică, matematică, mecanică cerească, geografie, la care se adaugă o serie întreagă de mituri și legende, regăsite în folclorul local, dar și în așa-numitele științe oculte (astrograme, horoscoape etc.)

Teama omului preistoric de vastul necunoscut din jurul lui a creat o serie întreagă de povești, mituri, legende, menite să personifice aștrii, cărora le-a dat nume și capacități de influență asupra vieții terestre. Astronomia vine să facă puțină lumină, într-o mare de cunoștințe dintre cele mai variate.

Contact

Adresă: B-dul 1 Decembrie 1918, nr.93, Mun. Tîrgu-Mureş, judeţul Mureş

Telefon: 0265-261009, 0265-264321

E-mail: office[at]palatulcopiilormures.ro, pctgmures[at]yahoo.ro

facebook