Zilele Palatului Copiilor Târgu Mureș

 

         Palatul Copiilor Tîrgu-Mureș organizează Zilele Palatului în perioada 30-31 mai 2022.

În data de 30 mai, între orele 15.00-18.00, la sediul instituției vor avea loc activități distractive pentru toți elevii, mici și mari, iar în data de 31 mai, cu începere de la ora 16.30 va avea loc spectacolul „Stelele Palatului” la Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” din Târgu Mureș. Pe holul Artistic Profesionist „Mureșul” vor putea fi admirate în această perioadă expoziții cu lucrările elevilor Palatului, iar doritorii vor putea completa la fața locului cererea de înscriere pentru anul școlar 2022-2023.

Ca în fiecare an, le oferim o mare varietate de cercuri sportive, culturale, aplicative, artistice și tehnico-științifice din care pot alege:

*Aeromodele                                                              *Dans sportiv

*Artă textilă                                                                *Foto- Cineclub

*Atelierul fanteziei și pictură                                      *Gimnastică ritmică

*Balet/Dans contemporan/ Jazz                                  *Judo/ Jocuri motrice

*Canto                                                                         *Karting

*Construcții electronice/ Robotică                              *Meteorologie

*Cultură și civilizație engleză                                     *Muzică vocal- instrumentală/ Pian

*Cultură și civilizație germană                                    *Teatru

*Dans modern/ contemporan                                       *Tenis de masă

 

ÎNSCRIERILE TREBUIE  ÎNSOȚITE DE COPIE DUPĂ BULETIN SAU COPIE DUPĂ CERTIFICATUL DE NAȘTERE AL COPILULUI.

Vă așteptăm cu drag!


Vine, vine PRIMĂVARA!

Dacă nu, o creăm noi!

Cercul de Artă Textilă, Palatul Copiilor Târgu Mureș (prof. coordonator Corina Sabău) ne aduce primăvara mult așteptată! Programul de finanțare ȘTIINȚESCU 4.0

        E Vremea Ta – Proiect inedit derulat echipa Palatului Copiilor Târgu Mureș- structura Iernut (perioada iunie -noiembrie 2021)


Elevii din localitatea Iernut, beneficiază de un proiect inedit, implementat și finanțat prin programul de finanțare Științescu 4.0., prin care s-a amenajat cabinetul de Meteorologie cu aparate de ultimă generație ca de exemplu: telescop, stație meteorologică profesională, termometre, truse pentru analiza apei și a solului,  precum și alte materiale didactice necesare studiului meteorologiei.

Programul se numește E Vremea Ta, iar echipa de implementare formată din cadre didactice și elevi are un nume sugestiv - CELSIUS.

Coordonatorul proiectului este Molnar Annamaria, profesor titular la Palatul Copiilor Târgu Mureș/structura Iernut.

Prin acest proiect, elevii de la cercul de Meteorologie au posibilitatea de a studia și observa astrele cu un telescop performant și învață despre fenomenele meteorologice întâlnite atât în spațiul local cât și în alte zone. 

În cadrul activităților practice derulate până acum, elevii au îmbinat utilul cu plăcutul, știința cu cercetarea, cu scopul de a cunoaște cât mai mult din tainele meteorologiei. 

Elevii au învățat să lucreze în echipă, și-au dezvoltat gândirea critică și imaginația, au fost curioși să studieze și să descopere lucruri noi. Expozitia personala a elevei cercului Atelierul Fanteziei

Bodoni Renata Szidonia in varsta de 11 ani, eleva a cercului Atelierul Fanteziei si Pictura va invita sa ii vizitati expozitia personala de pictura intitulata "La inceput de drum", intre 20-26 septembrie 2021, deschisa in Bastionul Mic din Cetatea Medievala Targu Mures. Orele de vizitare sunt 10.00-13.00 si 15.00-18.00.

Felicitari Renata si mult succes in continuare!Educația formează tineri

Marți, 31.08.2021, de la ora 18:30, Codruța Turcu le va avea invitate la M9TV România în emisiunea sa pe Molnar Anamaria – profesor, cercul de Meteorologie; Eliza Bucur – profesor, cercul de Canto; Iolanda Cătinean – profesor, cercul de Oratorie și dezbatere. Tema emisiunii va fi: Educația formează tineri. Pentru întrebări vă punem la dispoziție numărul de telefon 0726609389, disponibil doar pe whatsapp. În același timp ne puteți urmări LIVE și pe facebook. Renovarea sălii de Meteorologie, Clubul Copiilor Iernut

În data de 24 August 2021 a avut loc la Clubul Copiilor Iernut ceremonia de deschidere pentru prezentarea sălii de Meteorologie, complet renovata și dotata cu aparate performante, achiziție realizată cu ajutorul programului Științescu 4.0., prin depunerea proiectului intitulat - E VREMEA TA. Premii pentru cercul de Cultură și Civilizație Engleză, Palatul Copiilor Tg. Mureș

Concursul interjudețean de proiecte în limba engleză "Come with me across the country" a adus participanților de la Palatul Copiilor Târgu Mureș premii mult apreciate:

Premiul I – Axente Andrei 

Premiul II – Bernatchi Andra 

Premiul II - Bogza Răzvan 

Mențiune – Simionescu Patric 

Coordonator: Amelia Muntean, profesor.

Felicitări participanților și mulțumiri organizatorilor @Clubul Copiilor Lugoj!Premii pentru cercul de Fotografie, Palatul Copiilor Tg. Mureș

Elevii cercului Foto-Cineclub au participat la concursul internațional ”Sfintele Paști 2021”, lucrările lor fiind premiate cu locurile I, II și III. Felicitări micilor fotografi! 
Ziua Copilului la Palatul Copiilor, 2021

La Palatul Copiilor Târgu Mureș întâmpinăm ziua de 1 Iunie cu jocuri, muzică, probe haioase și multă veselie! 


”O altfel de zi la Palatul Copiilor” - Cuvântul Liber, 2021

https://www.cuvantul-liber.ro/436117/o-zi-altfel-la-palatul-copiilor/?fbclid=IwAR1jmtejbWaFbDXGVbu2INYrwTJIZPyG3USaAnlXmE8YaRuBwJgTrF0rZas 

Mulțumim cotidianului Cuvântul Liber și colegei noastre Melinda Crăciun pentru promovarea activității Palatului Copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie!


Portofoliul cercului Foto-Cineclub/ anul 2020

https://sites.google.com/view/fotocineclubpcms/acas%C4%83 

Portofoliul elevilor cercului Foto pe semestrul 1/ 2020.

Pentru o vizualizare cat mai buna, e recomandat ca site-ul să fie deschis pe calculator (e optimizat și pentru mobil, dar arata mai bine pe calculator). Elevii sunt cei care și-au realizat singuri paginile individuale.

Click pe numele fiecărui elev pentru a deschide pagina lui personală.


Spectacolul ”Vin sărbătorile” 2019

Palatul Copiilor vă invită cu drag la spectacolul de iarnă intitulat ”Vin sărbătorile”, care va avea loc în sala de spectacole a Casei de cultură Mihai Eminescu Tîrgu-Mureș, în data de 6 decembrie 2019 cu începere de la ora 17.00. 

Ediție aniversară 10 ani de ”Ritm, Dans, Fantezie” 

Ediție aniversară 10 ani de ”Ritm, Dans, Fantezie”, concurs național organizat de către Palatul Copiilor Tg. Mureș!

Sâmbătă 16 noiembrie 2019 cu începere de la ora 9.00 în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu” din Tîrgu-Mureș.

Anul acesta vor participa 70 de formații de dansuri, reprezentând 27 localități din 20 județe ale țării.

Vă așteptăm!


Festivalul national al fanfarelor scolare 2019, Tirgu-Mures 

Festivalul national al fanfarelor scolare 2019, Tirgu-Mures, organizator Palatul Copiilor Tg. Mures. 


Festivalul Internațional de Dans “FANTASY” EDIȚIA I

Palatul Copiilor Tîrgu Mureş împreună cu ISJ Mureş şi DJST Mureş, vă invită la Festivalul Internațional de Dans “FANTASY” EDIȚIA I, care va avea loc în data de 29 iunie 2019, la Sala Sporturilor Tîrgu Mureş, jud. Mureş, România. Festivalul se adresează elevilor din palate/cluburi ale copiilor, şcoli de dans, asociații sportive, unităţi de învăţământ de stat sau particulare, O.N.G. etc. 


Expoziția de final de an a cercului Foto-Cineclub

Palatul Copiilor Tîrgu-Mureș, în parteneriat cu Muzeul de Etnografie și Artă Populară        Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș, vă invită la vernisajul expoziției de fotografie realizată cu ocazia încheierii anului școlar 2018-2019.

Expozanții, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani sunt elevii cercului de Foto-Cineclub din cadrul Palatului Copiilor Tîrgu-Mureș, iar lucrările expuse sunt realizate în decursul celui de-al doilea semestru al anului școlar 2018-2019.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături JOI 13 iunie de la ora 15.00, în incinta Muzeului de Etnografie și Artă Populară Tîrgu-Mureș, la deschiderea expoziției care va putea vizitată până în data de 19 iunie 2019.Spectacolul ”Stelele Palatului” iunie 2019

Stelele Palatului, spectacol de sfârșit de an școlar

Palatul Copiilor Tîrgu-Mureș, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș și Consiliul Județean Mureș, vă invită la spectacolul intitulat ”Stelele Palatului” organizat cu ocazia finalului de an școlar 2018-2019, la care vor participa cursanți ai instituției.

Evenimentul va avea loc miercuri 5 iunie 2019, cu începere de la ora 17.00, la Sala Mare a Palatului Culturii Tîrgu-Mureș.

Vă așteptăm cu drag! Sărbătoarea copilăriei, 2019

În data de 2 iunie am sărbătorit copilăria la Platoul Cornești, alături de copii, părinți și bunici, cu jocuri, sport, muzică, desene pe asfalt și multă distracție! Concursul judeţean de dans popular "Plaiuri mureşene" 

ISJ Mureş împreună cu Palatul Copiilor Tîrgu Mureş a organizat în data de 31 mai 2019, prima ediție a concursului judeţean de dans popular "Plaiuri mureşene". Concursul este cuprins în CAEJ-2019, poziția 42.

La eveniment au participa peste 130 de elevi din școlile din județul Mureș:

- Ansamblul de dansuri școala Cornel Regman, Daneș

- Ansamblul Mugurașul, Cașva

- Ansamblul de dansuri din Hodac

- Ansamblul de dansuri Datina al școlii din Grebenișu de Câmpie

- Ansamblul de dansuri germane din Reghin

- Ansamblul Mugurelul, CCReghin

- Ansamblul Plaiuri Mureșene, PC Tîrgu-Mureș
Spelling Bee 2019

Cercul de Cultură și Civilizație Engleză din cadrul Palatului Copiilor Tîrgu-Mureș, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Mureș, a organizat în data de 11 aprilie 2019, a VII-a ediție a concursului județean Spelling Bee.

Obiectivele concursului Spelling Bee au fost îmbunătățirea pronunției în limba engleză a elevilor din clasele a V-a și a VI-a, dezvoltarea spiritului competitiv, precum și stimularea creativității și imaginației elevilor.

Pe parcursul desfășurării evenimentului, concurenții au avut posibilitatea de a participa la activități ale diferitelor cercuri din cadrul Palatului Copiilor Tîrgu-Mureș, realizându-se astfel legături interdisciplinare între ariile curriculare diferite ale planului cadru școlar.

Spectacol cu ocazia zilei de 8 Martie, 2019

Palatul Copiilor Tîrgu-Mureș în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș și Consiliul Județean Mureș, vă invită la spectacolul ”E ziua ta!” organizat cu ocazia zilei internaționale a femeii, la care vor participa cursanții instituției.

Evenimentul va avea loc miercuri 6 martie 2019 cu începere de la ora 17.00 în Sala Mare a Palatului Culturii Tîrgu-Mureș.

Focus - Expoziția cercului Foto-Cineclub

Vă invităm cu drag deschiderea expoziției de fotografie intitulată ”Focus”, joi 31 ianuarie de la ora 16.00, în incinta Bibliotecii Copiilor Tîrgu-Mureș.

Expozanții, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani sunt cursanții cercului de Foto-Cineclub din cadrul Palatului Copiilor Tîrgu-Mureș, iar lucrările expuse sunt realizate în decursul primului semestru al anului școlar 2018-2019.


Spectacolul ”Vin sărbătorile” 2018

Palatul Copiilor Tîrgu-Mureș vă invită cu drag la spectacolul de iarnă intitulat ”Vin sărbătorile”, care va avea loc în Sala Mare a Palatului Culturii Tîrgu-Mureș, în data de 4 decembrie 2018 cu începere de la ora 17.00.

Spectacolul de muzică şi dans va fi susţinut de către copii/elevi ai Palatului Copiilor Tîrgu Mureş. 

În cadrul evenimentului va avea loc festivitatea de premiere a Concursului judeţean ”Frosty”, și cea a Concursului de creație ”Județul meu multicultural”.