MUZEOLOGIE COLECȚII

Activitatea se dorește a fi o prelungire a activităţii din şcoală şi are drept scop cultivarea respectului pentru creaţia autentică, a datoriei pentru conservarea şi promovarea valorilor tradiţionale. Formarea unei culturi populare şi conştientizarea apartenenţei la aceasta cultura constituie obiectivul principal, care permite o abordare intelectuală a elementelor etnografice şi folclorice din ţara noastră, precum şi a celor locale prin participarea la viaţa culturală a comunităţii.

Coordonator cerc: prof. Pop Adriana  


MUZEOLOGIE

Cercul de muzeologie oferă copiilor oportunităţi pentru conştientizarea apartenenţei lor la spaţiul cultural şi istoric, prin cunoaşterea unor momente istorice şi date diverse privind originea şi vechimea poporului din care provin originea şi vechimea locului natal.

Coordonator cerc: prof. Pop Adriana  


METEOROLOGIE

Activitățile din cadrul cercului Meteorologie se adresează elevilor şi se doreşte a fi un sprijin real pentru cei care îşi pun întrebări despre unele fenomene naturale şi care vor să investigheze, să aprofundeze şi să aplice practic cunoştinţele dobândite. Aceste activități complează cunoştinţele dobândite în cadrul orelor de fizică, de geografie sau cunoaşterea mediului. Scop principal îl reprezintă formarea şi dezvoltarea capacităţii de investigare a unor fenomene naturale. Cea mai eficientă învăţare este cea practică, fapt pentru care o parte din activităţile propuse se vor desfăşura în cercul Palatului CopiilorTârgu- Mureş, pe ateliere de lucru sau staţia meteo a oraşului. Se pune accentul pe complementaritate, pe adaptarea metodelor la condiţiile specifice de lucru, pe îmbunătaţirea comunicării în cadrul grupurilor de lucru, pe dezvoltarea spiritului de echipă.

Disciplina "Meteorologie" dezvoltă cunoştinţele necesare înţelegerii fenomenelor meteo şi a modului în care acestea influenţează activitatea specialiştilor. Activitățile permit înţelegerea meteorologiei, ştiinţa care studiază atmosfera, precum şi legile fizice după care se desfăşoară întreaga complexitate de fenomene ce au loc în cuprinsul acesteia. 

Coordonator cerc: prof. Molnar Annamaria

MUZICĂ VOCAL-INSTRUMENTALĂ


Coordonator cerc: prof. Valentina Rus

  


PICTURĂ/ PICTURĂ PE STICLĂ

Cercul de Pictură/ Pictură pe sticlă este un spațiu captivant și creativ în care copiii descoperă și învață arta vizuală, explorând tehnici clasice de pictură și desen, precum și tehnici alternative, cum ar fi pictura murală, designul grafic și ilustrația. Copiii sunt încurajati în procesul lor de învățare, promovându-se colaborarea și respectul în cadrul proiectelor artistice. Aici, copiii se distrează, experimentează cu culori, forme și texturi, dezvoltându-și abilitățile artistice și descoperindu-și propria identitate artistică. 

Cercul de Pictură oferă oportunități de învățare și exprimare artistică într-un mediu prietenos și sigur, care îi încurajează pe copiii să-și dezvolte potențialul și să se bucure de frumusețea artei vizuale.

Coordonator cerc: prof. Andrei Atomei

CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE ENGLEZĂ


Cercul de Cultură și Civilizație Engleză este destinat elevilor, fiind o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod agreabil, distractiv și educativ.

Cei dornici să învețe limba engleză dar și să afle mai multe despre tradițiile, obiceiurile și modul de viață din ţările vorbitoare de limbă engleză se vor regăsi, cu siguranță, în cadrul activităților cercului.

Mediul primitor și abordarea creativă, cu atenția îndreptată spre nevoile, preocupările și interesele copilului, fac din cercul de cultură și civilizație engleză un loc în care copilul învață, socializează și în aceeași măsură, se simte prețuit și valorizat.

Toate activitățile din cadrul cercului sunt gândite în așa fel încât să stimuleze imaginația, creativitatea și comunicarea în limba engleză, respectând individualitatea și potențialul fiecărui copil în parte.

Coordonator cerc: Ramona Deteșan