ETNOGRAFIE/ FOLCLOR

Activitatea se dorește o prelungire a activităţii din şcoală şi are drept scop cultivarea respectului pentru creaţia autentică, a datoriei pentru conservarea şi promovarea valorilor tradiţionale. Formarea unei culturi populare şi conştientizarea apartenenţei la aceasta cultura constituie obiectivul principal, care permite o abordare intelectuală a elementelor etnografice şi folcloric de din ţara noastră, precum şi a celor locale prin participarea la viaţa culturală a comunităţii.

Coordonator cerc: prof. Raţ Adriana  


MUZEOLOGIE

Cercul de muzeologie oferă copiilor oportunităţi pentru conştientizarea apartenenţei lor la spaţiul cultural şi istoric, prin cunoaşterea unor momente istorice şi date diverse privind originea şi vechimea poporului din care provin originea şi vechimea locului natal.

Coordonator cerc: prof. Raţ Adriana  


METEOROLOGIE

Acest curs de meteorologie se adresează elevilor şi se doreşte a fi un sprijin real pentru cei care îşi pun întrebări despre unele fenomene naturale şi care vor să investigheze, să aprofundeze şi să aplice practic cunoştinţele dobândite. Cursul vine în completarea cunoştinţelor dobândite în cadrul orelor de fizică, de geografie sau cunoaşterea mediului. El are ca scop principal formarea şi dezvoltarea capacităţii de investigare a unor fenomene naturale. Opţionalul porneşte de la premiza că cea mai eficientă învăţare este cea practică, fapt pentru care o parte din activităţile propuse se vor desfăşura în cercul Palatului Copiilor Mureş, pe ateliere de lucru sau staţia meteo a oraşului. Se pune accentul pe complementaritate, pe adaptarea metodelor la condiţiile specifice de lucru, pe îmbunătaţirea comunicării în cadrul grupurilor de lucru, pe dezvoltarea spiritului de echipă.

Disciplina "Meteorologie" dezvoltă cunoştinţele necesare înţelegerii fenomenelor meteo şi a modului în care acestea influenţează activitatea specialiştilor. Cursul (teoretic şi practic) permite înţelegerea meteorologiei, ştiinţa care studiază atmosfera, precum şi legile fizice după care se desfăşoară întreaga complexitate de fenomene ce au loc în cuprinsul acesteia. Acest curs este un material care prezintă din punct de vedere ştiinţific legile ce determină evoluţia vremii, cu toate implicaţiile ce decurg din aceasta pentru activitatea umană.

Coordonator cerc: prof. Molnar Annamaria

  


KARTING

Febra pe patru roti a inceput usor, usor sa atinga si copiii (elevii). La cursurile teoretice copiii vor invata notiuni generale de educatie rutiera (semne si indicatoare rutiere), despre mecanica: anexele si componentele motorului, functionare, intretinere si reparatii; de asemenea, vor studia despre constructia masinilor.

Coordonator cerc: prof. Claudiu Pop

  


MUZICĂ VOCAL-INSTRUMENTALĂ


Coordonator cerc: prof. Valentina Rus

  


PICTURĂ


Coordonator cerc: prof. Andrei Atomei

  


TEATRU


Coordonator cerc: prof. Vlad Haneș