ATELIERUL FANTEZIEI
În cadrul acestui cerc se realizează lucrări ca: desene, felicitări pentru diferite ocazii, ornamente, colaje, origami etc.
Activitatile cercului:
Ajută la dezvoltarea logicii şi personalităţii, prin lucrări create de fantezia şi bunul gust al fiecărui elev
Dezvoltă creativitatea, prin realizarea modelelor proprii
Oferă momente de destindere şi satisfacţie prin folosirea diverselor tehnici, materiale şi instrumente de lucru
Iniţiază şi formează deprinderile practice ca bază a pregătirii elevilor pentru viitor în diferite activităţi;
Cultivă gustul estetic şi armonizarea culorilor în viaţa cotidian
Coordonator cerc: prof. Pal Olga
DANS MODERN
Obiectivele generale ale dansului modern sunt:
petrecerea in mod placut si organizat a timpului liber
dezvoltarea educatiei estetice, a capacitatii de intelegere si apreciere a valorilor culturale si a frumosului
organizarea de serbari in care elevii isi pot exprima personalitatea prin dans
obisnuirea elevilor cu sincronizarea miscarilor in grup
dezvoltarea modalitatilor de exprimare prin dans si miscare
Coordonator cerc: prof. Pal Olga
INFORMATICA
Disciplina informatica ale carei obiective, sugestii de activitati de învatare urmaresc sa asigure dobândirea unor cunostinte de utilizare a calculatorului si a programelor, de tehnologia informatiei si comunicarii la nivel de cultura generala. În acest modul elevii vor cunoaste conceptele de baza ale unui sistem de calcul precum si implicatiile privind utilizarea lui. Pentru crearea unei gândiri algoritmice si cei ce vor sa se initieze in programare vor studia limbajul de programare Turbo Pascal.
Coordonator cerc: prof. Molnar Cecilia
KARTING
Palatul Copiilor Tg.Mureş / filiala Luduş pune la dispoziţia copiilor şi elevilor ,, viitori piloţi de curse formula – I - “ în cadrul cercului de Karting, învăţarea conducerii , învăţarea reparării şi întreţinerii kartului. Participarea la concursuri de karting cu carturi performante pentru diferitele categori de varstă.
Coordonator cerc: prof. Mihai Enyedi
MUZICA VOCAL-INSTRUMENTALA
Coordonator cerc: prof. Ștefania Pârlea
JUDO
Judo-ul fiind un sport al corpului si mintii, aceste calitati se pot împlini numai printr-o munca asidua, printr-un antrenament complex. Datorita particularitatiilor sale de abordare judo-ul poate fi practicat, la orice vârsta. Judo-ul contribuie substantial la formarea si dezvoltarea personalitatii practicantului. Scopul principal al cercului este atragerea unui numar cat mai mare de copii catre miscare, extindere si relaxare lucru care ajuta la mentinerea zilnica a starii de sanatate.
Coordonator cerc: prof. Kolozsvari Kovacs Edward
TENIS DE MASA
Tenisul de masa unul dintre cele mai frumoase sporturi, oferind un spectacol de mare virtuozitate, maiestrie si arta. Tenisul este un joc sportiv care se impune prin frumusetea si spectaculozitatea sa. Miscarile sportivilor au gratie si ritm, sunt armonioase si precise în ciuda marelui efort la care sunt supusi. Marea sa atractivitate consta în faptul ca este accesibil la orice vârsta, partenerii de joc se pot alege între ei în functie de preferinte sau nivel de pregatire. Presupune calitati ca: perspicacitate, curaj, îndemanare, reflex, viteza, forta etc.
Coordonator cerc: Prof. Cirpaci-Szanto Alexandru
MUZICĂ POPULARĂ
Coordonator cerc: Prof. Cornel Pop